Permanente make up en chemo

 

Hoe noodzakelijk ook, een behandeling met chemotherapie is ingrijpend. Patiënten lopen daarbij de kans hun hoofdhaar, wimpers en wenkbrauwen te verliezen. Permanente make up kan in dat geval uitkomst bieden. Bij de Pigment Praktijk helpen we mensen die chemo hebben gehad of nog moeten ondergaan dan ook graag. Dat doen we door permanente make-up aan te brengen, zodat zij hun vertrouwde uiterlijk zoveel mogelijk behouden. De ervaring leert dat we op deze manier veel kunnen betekenen voor (ex-) kankerpatiënten. Gelukkig is hiervoor geen lang traject nodig. Met één behandeling en nabehandeling kunnen wij al permanente make up voor of na chemo aanbrengen. Bovendien blijft de make-up tot vijf jaar na het plaatsen zitten. Indien gewenst kunnen wij PMU daarna ook weer verwijderen. Dat maakt permanente make een prettige en bijzonder waardevolle oplossing bij haaruitval door chemotherapie.


Prijzen FAQ Afspraak maken → Contact

Waarom kiezen voor PMU bij chemo?

 

Zonder wimpers of wenkbrauwen verandert onze gezichtsuitdrukking drastisch. De wimpers en wenkbrauwen zijn namelijk heel belangrijk voor onze gezichtsuitdrukking. Met permanente make up behouden patiënten die te maken krijgen met haaruitval hun vertrouwde spiegelbeeld tijdens de chemo zoveel mogelijk. Bovendien is permanente make up waterbestendig, dus kunt u ermee douchen en zwemmen. Een groot voordeel ten opzichte van normale make-up. Na de behandeling is er slechts sporadisch een touch up nodig. PMU is daarnaast relatief goedkoop en wordt in sommige gevallen zelfs vergoed door de zorgverzekering. Bovendien is pigmentatie van wenkbrauwen gewoon mogelijk voor of na een chemo behandeling.

 

Permanente make up voor of na chemobehandeling?

 

Chemotherapie vergt veel van het lichaam. Daarom is wenkbrauwen pigmenteren en eyeliner tatoeëren vaak niet mogelijk tijdens een chemobehandeling. Tot één week voor de start van de chemotherapie bent u echter van harte welkom in de Pigment Praktijk. Patiënten die chemo ondergaan zijn tijdens de behandeling en direct erna namelijk erg kwetsbaar. Om die reden is PMU tijdens chemo vaak niet mogelijk, maar wel vlak ervoor of erna. Ook de nabehandeling plannen wij zorgvuldig in, zodat deze geen negatief effect heeft op uw gezondheid. Op deze manier zijn permanente make up en chemo toch verenigbaar!

 

Mogelijkheden van PMU bij chemo

 

Onze PMU-specialist kan uw ogen voorzien van een permanente eyeliner zodat u zoveel mogelijk uw oorspronkelijke oogopslag behoudt. Daarnaast kunnen wij uw wenkbrauwboog pigmenteren, waarbij we altijd streven naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat. We zien u daarom het liefst voor aanvang van de chemotherapie. Zo kunnen wij uw eyeliner pigmenteren op basis van uw natuurlijke wimpers. De kans is immers groter dat u uw eigen haar nog heeft voor de start van de chemotherapie. Hetzelfde geldt voor wenkbrauwen pigmenteren bij chemo. Ook dat doen we graag vóór de behandeling van start gaat.

 

Wordt eyeliner tatoeëren bij chemo vergoed?

 

U vraagt zich misschien af wat wenkbrauwen of eyeliner tatoeëren kost, voor of na uw chemo. Bij de Pigment Praktijk hanteren we eerlijke prijzen altijd inclusief nabehandeling. Tijdens de intake zullen we exacte prijs afspreken. Sommige verzekeraars vergoeden een behandeling PMU na chemo. Hiervoor dient u wel aanvullend verzekerd te zijn. Let op: als er geen sprake is van medische redenen wordt PMU niet vergoed door uw zorgverzekering.

Permanente make up bij chemo in Noord-Brabant

 

De Pigment Praktijk is gevestigd in Deurne, Noord-Brabant. Alle behandelingen vinden hier plaats. Bent u op zoek naar een adres voor permanente make up na chemo in Noord-Brabant? Kies dan voor de Pigment Praktijk. Wij zijn goed bereikbaar vanuit onder meer:

 • Asten
 • Bakel
 • Best
 • Deurne
 • Eindhoven
 • Geldrop
 • Gemert
 • Helmond
 • Nuenen
 • Son
 • Veldhoven
 • Venlo
 • Venray

Start u binnenkort met chemo en heeft u interesse in het laten pigmenteren of tatoeëren van uw wenkbrauwen of eyeliner? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van permanente make up.