Zon, zee en pmu

 

Hoe verzorg je jouw permanente make-up in de zon, en waar moet je op letten wanneer je een behandeling wil plannen voor je zonvakantie?

 

Op vakantie is er voor vele niets zo fijn als zon, zee en strand. Voeg daar nog aan toe dat je niet met uitgelopen make-up het zwembad uitkomt maar wel op je mooist.. Ideaal dus, permanente make-up op vakantie. Maar waar moet je op letten en wat is belangrijk? 

 

Ten eerste, om je pmu (en je huid) mooi te houden is zon bescherming het allerbelangrijkste. Uiteraard mag de zonnebrandcrème niet meer gemist worden in de standaard verzorgingsroutine van je huid, tevens is dit dus ook zeer belangrijk voor de houdbaarheid van je permanente make-up. 

 

De zon vervaagt en verkleurt de permanente make-up wanneer je deze niet goed beschermd. Uv-straling versnelt de celdeling van jouw huid waardoor het pigment eerder afbreekt. Een weekje zon, zee en strand kan ontsierende gevolgen hebben. Dit is onnodig, een slechte bescherming zorgt ervoor dat de eyeliner of wenkbrauw eerder verkleurd en vervaagd. Hierdoor heb je sneller een touch-up nodig dan bij een goede bescherming. 

 

Gebruik bij voorkeur factor 50 maar minimaal factor 30.

Een keer smeren is onvoldoende. Zeewater en zwembadwater breken de factor in de crème af waardoor je niet meer beschermd bent. Tevens beschermd de factor jouw huid maar een x aantal uren. 

 

Naast smeren zijn er natuurlijk meerdere (fashionable) manieren om jezelf te beschermen tegen de zon. Draag bijvoorbeeld een hippe grote zonnebril of mooie hoed. 

 

 

Heb je nog geen permanente make-up maar wil je deze juist voor de vakantie laten zetten? Plan dan de behandeling op tijd!

Bij voorkeur doe je dit twee weken voordat je op vakantie gaat (uiterlijk 10 dagen). Dan kan de behandelde zone herstellen en tevens mag er de eerste week na de behandeling, geen zonnebrandcrème aangebracht worden op jouw permanente make-up. Dit komt omdat het wondje wat veroorzaakt is, dan nog niet dicht is, en dus infectie gevoelig. Dus plan op tijd en jij bent de mooiste, natuurlijke versie van jezelf op vakantie!

Op tijd permanente make-up voor jouw vakantie? 

Onderstaand kun je direct een afspraak naar keuze inplannen.