Medische tatoeages

Naast de cosmetische behandelingen bied ik ook dermatografie behandelingen aan. De meest bekende dermatografie behandeling is de tepelhof pigmentatie (areola tatoeage). Daarnaast kunnen de volgende huidaandoeningen behandeld worden: wijnvlekken, vitiligo, alopecia, hazenlip, ontbrekende (teen) nagel.

 

Veel klanten en/of specialisten hebben speciaal vraag naar informatie met betrekking tot pigmentatie in combinatie met chemotherapie. Lees hier mijn blog over chemo en pmu. Zijn er specifieke vragen? Neem dan gerust contact op. 


Areola pigmentatie

Areola reconstructie ofwel een tepelhof pigmentatie wordt vaak toegepast na een borstamputatie of een borstreconstructie. De meest voorkomende oorzaak hiervan is borstkanker. Door deze ingreep kan de tepel gedeeltelijk of in zijn geheel weggehaald zijn waardoor men zich onzeker kan voelen. 

 

Overige oorzaken kunnen zijn: 

- Kleurverschil van de tepels na bestraling.

- Littekenweefsel en asymmetrie van de tepels na een borstlift of borstverkleining.

- Kleurvervaging van de tepels na de zwangerschap/borstvoeding.

 

De tepelhoftatoeage kan unilateraal (aan 1 kant) of bilateraal (aan 2 kanten) toegepast worden. 

Door middel van een tepelhof pigmentatie  kan de tepel volledig gereconstrueerd worden. Het resultaat zal zeer natuurlijk ogen door de driedimensionale effecten die worden toegepast bij deze behandeling. Doormiddel van kleurgebruik en lichtdonker verschillen, kunnen we de illusie wekken van een echte tepel en tepelhof. De tepeltatoeage bestaat meestal uit twee behandelingen (soms drie). 

 

Wanneer er sprake is van een unilaterale tepelpigmentatie, zal deze gespiegeld worden aan de bestaande tepel op de andere borst. Wanneer de borsten ongelijk zijn zoeken we samen naar een mooie balans. 

Als er littekenweefsel rond de tepel aanwezig is, is het mogelijk de kleur van het litteken te pigmenteren in eenn kleur die de huid er omheen benadert of de kleur van de tepel.

 

Wanneer er sprake is van een vervaagde tepeltatoeage (elders gezet), kunnen wij deze een mooie touch-up geven. In de praktijk is het zeer belangrijk dat jij je op je gemakt voelt bij mij. Dit geldt voor de cosmetische behandelingen maar zeker bij de medische behandelingen is dit nog meer van belang. 

 

Er wordt gewerkt volgens de hygiëne richtlijnen van de GGD en we bespreken voor de behandeling uitgebreid wat de wensen en verwachtingen zijn. Bij een medische behandeling vindt er te allen tijde eerst een intake plaats, waarna je van mij een behandelplan ontvangt. 

 

Bij de tepelpigmentatie zorg ik ervoor dat de temperatuur aangenaam is en kijken we samen in de pas spiegel naar de gewenste vorm en kleur. Zodat iedereen zelfverzekerd en tevreden weer de deur uitloopt. 


intake en verloop van de behandeling


fotogalerij