Medische tatoeages

Naast de cosmetische behandelingen bied ik ook dermatografie behandelingen aan. Door middel van dermatografie ofwel medische pigmentatie is het mogelijk om de natuurlijke stand of kleur van de huid weer terug te brengen. Tijdens een dermatografie behandeling worden needling technieken en pigmenten ingezet die zorgen voor dit natuurlijke effect. Een groot litteken op het lichaam kan dankzij dermatografie worden verbeterd, waardoor het litteken niet of nauwelijks meer zichtbaar is. De meest bekende dermatografie behandeling is de tepelhof pigmentatie (areola tatoeage). Daarnaast kunnen de volgende huidaandoeningen behandeld worden: wijnvlekken, vitiligo, alopecia, hazenlip, ontbrekende (teen) nagel.

Veel klanten en/of specialisten hebben speciaal vraag naar informatie met betrekking tot pigmentatie in combinatie met chemotherapie. Lees hier mijn blog over chemo en pmu. Zijn er specifieke vragen? Neem dan gerust contact op. Corrigeren van schisis/hazenlip

 

Camouflage na correctie van schisis (hazenlip)

Het komt vaak voor dat de lippen, ondanks plastische chirurgie, bij gecorrigeerde schisis niet helemaal symmetrisch zijn. 

Dit kan op een natuurlijke wijze gecorrigeerd worden met permanente make-up. Wanneer nodig kunnen er ook camouflagetechnieken ingezet worden waarbij gebruik wordt gemaakt van huidkleurige pigmenten.

 

Veelvoorkomend is dat de cupidoboog zich niet in het midden bevindt en/of is een zijde van de lippen voller dan de andere.

Daarnaast kan het zo zijn dat de lipcontour minder strak of vaag is doordat er littekenweefsel aanwezig is. Door het pigmenteren van een natuurlijke lipkleur kan de bovenlip een meer symmetrische vorm krijgen. Uiteraard kan er tijdens deze behandeling ook gekozen worden voor een meer opvallende lipkleur.

Tijdens een persoonlijke intake, bespreken we samen de mogelijkheden en jouw wensen. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

 


In de praktijk is het zeer belangrijk dat jij je op je gemakt voelt bij mij. Dit geldt voor de cosmetische behandelingen maar zeker bij de medische behandelingen is dit nog meer van belang. 

 

Er wordt gewerkt volgens de hygiëne richtlijnen van de GGD en we bespreken voor de behandeling uitgebreid wat de wensen en verwachtingen zijn. Bij een medische behandeling vindt er te allen tijde eerst een intake plaats, waarna je van mij een behandelplan ontvangt. 

 

Bij de tepelpigmentatie zorg ik ervoor dat de temperatuur aangenaam is en kijken we samen in de pas spiegel naar de gewenste vorm en kleur. Zodat iedereen zelfverzekerd en tevreden weer de deur uitloopt. 


intake en verloop van de behandeling


fotogalerij