Permanente make-up & medische tatoeages

Wat is permanente make-up

 

Er zijn allerlei termen voor permanente make-up te vinden. Veel gehoord is de afkorting PMU, (of SPMU, semi permanente make-up) maar ook micropigmentatie is een veel gebruikt synoniem.

Permanente make-up is een behandeling waarbij pigment vlak onder het huidoppervlak wordt ingebracht. Bij de cosmetische behandelingen is dit dé manier om wenkbrauwen, eyeliner of lippen een mooi accent te geven, daar waar het nodig is.

 

De (S)PMU techniek lijkt op de tatoeage techniek maar wordt in een andere huidlaag aangebracht. Een tatoeage is daarom permanent en permanente make-up (de naam doet anders vermoeden) niet. Na hoeveel tijd de permanente make-up vervaagd varieert van per persoon en heeft onder meer te maken met de celvernieuwing van jouw huid, het afweersysteem en invloed van UV-licht.

 

Dermatografie

 

Daarnaast is er de medische pigmentatie (dermatografie), met als doel om bijvoorbeeld littekens, brandwonden, gedepigmenteerde vlekken (vitiligo) of wijnvlekken te camoufleren.

 

Ook kan er een nieuwe tepel/tepelhof worden getatoeëerd bij vrouwen die bijv. na borstkanker een borstreconstructie hebben gehad. Tevens kan bij haarverlies (wenkbrauwen) na bijvoorbeeld chemotherapie of bij alopecia, of de reconstructie van een teen- of vingernagel ook uitkomst bieden. 

 

 

Bij de Pigment Praktijk worden uitsluitend GGD goedgekeurde pigmenten en steriele naalden gebruikt.