Wat als ik het niet mooi vind?

De stap om een afspraak te plannen voor permanente make-up is voor bijna iedereen hartstikke spannend. Je laat toch iets (semi) permanent op je gezicht plaatsen. Niet gek dus.

Er gaat dan vaak ook een hele tijd overheen voordat je de stap daadwerkelijk neemt. Na lang wikken en wegen, en niet te vergeten, goed zoeken, naar de juiste specialist. 

 

Onderstaand leg ik je uit hoe ik ervoor zorg dat jij 100% tevreden de deur uit gaat en wat we doen wanneer dat niet zo is. 

De kans dat het niet goed gaat/je niet tevreden bent is zeer klein. Dit komt omdat ik zeer uitgebreid de tijd neem om jouw wensen te bespreken. Dat gaat zo: 

 

Intake

Dat permanente make-up vaak een grote stap is begrijp ik helemaal. Daarom vind ik het erg belangrijk om een gratis en geheel vrijblijvend intake gesprek aan te bieden. Tijdens dit gesprek maak je kennis met mij, neem je een kijkje in de praktijk en ik laat je de apparatuur zien. We bespreken het verloop van een behandeling, wat kun je verwachten? En wanneer relevant, gaan we ook voortekenen, zodat je kunt zien hoe het resultaat er uit kan zien. Je kunt al je vragen stellen en wanneer je het zeker weet, plannen we een afspraak in.

 

 

De behandeling

Het is zover, je hebt de stap gemaakt om een behandeling te plannen. Deze bestaat altijd uit twee afspraken. De eerste behandeling en de nabehandeling (deze volgt altijd na 6-8 weken).  

We starten met het invullen van het gezondheidsformulier en we bespreken of je nog vragen hebt (eventueel naar aanleiding van de intake).

Hierna gaan we voortekenen. Ik ga kijken naar jouw gezicht en in combinatie met jouw wensen teken ik de gewenste vorm voor de permanente make-up. We starten pas met pigmenteren wanneer jij helemaal tevreden bent.

 

Bij de eerste behandeling beginnen we altijd minimaal. We kunnen namelijk veel gemakkelijker iets toevoegen/veranderen/donkerder maken, dan andersom. Hiervoor is de nabehandeling bedoeld. Ik heb dus liever dat je bij de nabehandeling zegt; goh het mag van mij wel wat breder, of, ik wil het graag donkerder. Zodat we in stapjes kunnen opbouwen naar het gewenste resultaat. Ook dit maakt de kans dat jij niet tevreden bent, weer een heel stuk kleiner.

 

Na ongeveer 6 weken kom je terug voor de behandeling. Tijdens deze behandeling kijken we hoe het genezingsproces is verlopen en kunnen we dus nog dingen aanpassen en verbeteren. De nabehandeling zit er altijd bij, ik adviseer dus ook om deze absoluut op te volgen voor een optimaal resultaat.

Maar, mocht er nu toch iets zijn waar jij niet tevreden over bent of je vindt het niet mooi? Dan is er de mogelijkheid om de permanente make-up te verwijderen uit de huid. Hierna kan er dan eventueel nog een aanpassing met kleur of vorm gedaan worden.

 

*dmv stretchtechnieken van de huid zorg ik ervoor dat de naald niet kan uitschieten. Tevens speelt de manier waarop je de pigmentatiepen vasthoudt en bediend hier een belangrijke factor in. Het kan dus niet zomaar gebeuren dat er pigment komt op plaatsen waar je dat niet wil. 

 

Nazorg

Zoals je kunt lezen doe ik er alles aan om jou tevreden en vol zelfvertrouwen de deur uit te laten gaan. Er is echter een ding wat volledig in jouw handen ligt en dat is het in acht nemen van de nazorg. Deze nemen we uiteraard samen door en je krijgt een folder mee waarin je alles nog eens kunt nalezen. Nog vragen? Bel of whatsapp mij.

Voor een optimaal resultaat van jouw permanente make-up is het dus zeer belangrijk om je te houden aan de nazorg instructies, de rest laat je over aan de specialist.

 

Nog een aantal tips waar je op kunt letten bij het zoeken naar de juiste specialist
Bekijk op internet diverse specialisten. Wat staat je aan? Bekijk de voor en na foto’s. Welke stijl past bij jou? En is de specialist een professional?

Vraag naar scholing en certificaten. Tevens kun je online ook vinden of een specialist volgens de hygiëne richtlijnen van de GGD werkt. Op veiligepmu.nl kun je hier meer informatie over vinden. Een specialist kan jarenlange ervaring hebben, maar wat veel belangrijker is; is de specialist up-to-date? De branche ontwikkeld zich snel dus regelmatig bijscholen is een must.