Alopecia, wennen aan een nieuw gezicht

Alopecia areata (pleksgewijze kaalheid) is een haaraandoening waarbij er plotseling gedeeltelijk kaalheid ontstaat. Deze aandoening komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Een ontstekingsproces rondom de haarwortel belemmert de haarwortels in hun functie. Dit zorgt in het begin voor pleksgewijze kaalheid. In ernstige gevallen kan het zelfs leiden tot complete kaalheid. Wel bestaat de kans dat het haar terugkomt.

 

Door het plotselinge ontstaan van de aandoening kan het behoorlijk wennen zijn aan dit nieuwe uiterlijk. Kale plekken op het hoofd maar ook wimpers en wenkbrauwen kunnen (gedeeltelijk) verdwijnen. Permanente make-up is hierbij een prachtig middel om weer een sprekend gezicht te verkrijgen en meer zelfvertrouwen. Deze behandelingen maken mijn werk dan ook extra waardevol. 

 

In het informed consent (gezondheidsformulier), staat vermeld dat een auto immuunziekte een contra indicatie is voor permanente make-up. Goed nieuws, dit geldt vrijwel nooit bij de diagnose alopecia areata. Ik kan jou helpen bij het verkrijgen van meer uitstraling en zelfvertrouwen door het plaatsen van wenkbrauwen en eventueel een ooglijntje wanneer de wimpers zijn uitgevallen. Deze technieken worden ook toegepast bij mannen. Uiteraard kijken we samen naar wat past bij jouw gezicht en eventueel naar hoe jouw originele wenkbrauwen eruit zagen. Een mannenwenkbrauw is namelijk heel anders, dan die van een vrouw. 

 

Hartstikke spannend natuurlijk, (semi) permanent iets op je gezicht laten plaatsen. Dit begrijp ik volkomen en jij bent uiteraard niet de enige die het spannend vindt. Heb jij alopecia en wil je graag de mogelijkheden bespreken? Plan dan een vrijblijvend intake gesprek.

 

Heeft jouw kind of puber de diagnose alopecia? Pubers en jongeren zitten in een levensfase, waarin het extra lastig kan zijn wanneer je met alopecia te maken krijgt. Een fase waarin je aan het ontdekken bent wie jij bent aan waar jij bij hoort. Wanneer jouw puberdochter of zoon ineens haren verliest, bijvoorbeeld wenkbrauwen en wimpers, dan doet dat iets met het zelfbeeld en de ontwikkeling van hem of haar. Met toestemming van een ouder kan ik deze groep ook helpen met het plaatsen van subtiele permanente make-up.  

 

PLAN HIER EEN VRIJBLIJVEND CONSULT