Verwijderen van permanente make-up en tattoo's

Het laten zetten van permanente make-up is voor veel mensen een mooie uitkomst. Toch kan het voorkomen dat je niet (meer) tevreden bent met het resultaat of is er gewerkt met een verouderde techniek waardoor deze niet natuurlijk oogt. Het verwijderen van permanente make-up en (kleine) tatoeages kan bij de Pigment Praktijk veilig en effectief gedaan worden met de Q-Switched ND YAG Laser.

 

De ND Yag Laser

De resultaten van het nieuwste Q-Switched ND YAG Laser Tattoo Removal System zijn ontzettend goed. Met de verschillende golflengtes kunnen we elke inktkleur verwijderen. Door de hoge lichtintensiteit worden de inktdeeltjes afgebroken, hierdoor verbleekt inkt. Deze laser wordt door The American Academy of Dermatology dan ook gezien als dé aangewezen laser voor het verwijderen van tatoeages en is daarom ook zeer geschikt voor het veilig en snel verwijderen van pmu. Anders dan bij een tatoeage wordt bij permanente make-up het pigment oppervlakkiger in de huid aangebracht en de gebruikte pigmenten zijn vaak een mix van kleuren om de juist kleur te krijgen. De Q-Switched laser zendt laserpulsen uit die minder dan een miljoenste seconde duren. De energie van deze energiepulsen dringt de huid binnen en vernietigen onder de huid de ingekapselde deeltjes inkt van de pmu. 

 

De voordelen van een behandeling met deze laser zijn:

✓ Snelste en veiligste methode

✓ Geen littekens

✓ Geschikt voor alle huidtypen en inktkleuren

 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk

Door de laserbehandeling kleurt de huid eerst wit. Na ongeveer een half uur verdwijnt dit en zie je de permanente make-up of tattoo weer gewoon zitten. Later wordt de huid rood en kunnen er korstjes en/of blaasjes ontstaan. Na 10 tot 20 dagen is het resultaat van het verwijderingsproces goed zichtbaar. Gemiddeld zijn 3 tot 5 behandelingen nodig om de pmu voldoende te verwijderen. Tussen elke behandeling zitten 8 weken, het is namelijk van belang dat de huid eerst goed geneest. 

 

Doet deze behandeling pijn?

Een behandeling met de laser is niet pijnloos. Het wordt vaak omschreven als het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten.

 

Na verwijdering met de laser (of gedeeltelijke verwijdering), kunnen we wanneer gewenst weer mooie nieuwe permanente make-up plaatsen. Bij de Pigment Praktijk bespreken we altijd uitgebreid jouw wensen zodat je zelfverzekerd de deur uitloopt!