Litteken camouflage

Wat zijn de mogelijkheden voor het camoufleren van jouw littekens?

 

Wanneer je een litteken hebt waardoor je je niet meer prettig voelt in bepaalde situaties of onzeker over je lijf, is er de mogelijkheid om deze te camoufleren met permanente make-up pigmenten. Bij dermatografie wordt vaak gedacht aan de tepelhofpigmentatie (ofwel tepeltatoeage), maar onder medisch tatoeëren vallen ook littekens en bijvoorbeeld het camoufleren van Vitiligo plekjes.  

 

Wanneer je na bijvoorbeeld een operatie of ongeval een litteken hebt, kan deze gecamoufleerd worden met speciale technieken. Littekens kunnen een negatief effect hebben op je zelfvertrouwen. En je daardoor soms belemmeren in het dagelijks functioneren. Wanneer het pigment van je huid is verdwenen door een litteken, (gedepigmenteerde huid), dan is een medische tatoeage een mooie oplossing om meer kleur in het litteken aan te brengen waardoor het minder zal opvallen. Het originele litteken is er nog wel, maar met de juiste kleuranalyse en pigmenten erop getatoeëerd valt het veel minder op. Dat inkleuren gebeurt bijvoorbeeld ook bij het plaatsen van een tepelhof tatoeage. Door met kleuren pigment te werken, realiseer ik de illusie van een driedimensionale tepel. Dit door middel van licht donker verschillen en technieken met verschillende (steriele) naaldmodules. 

 

Een littekenbehandeling is vrijwel pijnloos. Door de minuscule naadjes, de juiste techniek en professionele apparatuur worden littekens een stuk minder zichtbaar gemaakt. Door het gebruik van diverse kleuren en technieken is de camouflage techniek passend voor ieder huidtype.

 

Elke behandeling begint met een uitgebreid gesprek over de mogelijkheden en jouw wensen/verwachtingen. Daarna doen we een huidanalyse. Zo kan ik de juiste pigmentkleur(en) bepalen. Het contrast tussen het litteken en de omliggende huid zal aanzienlijk minder worden waardoor deze dus ook minder op zal vallen. Meestal zijn er 1-3 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Hiervan wordt een inschatting gemaakt tijdens het intake gesprek of eventueel telefonisch consult. 

 

Er zijn behandelmogelijkheden voor uiteenlopende soorten littekens en indicaties, waaronder:

  • Na een facelift
  • Littekens door automutilatie
  • Na een borstverkleining of borstreconstructie (borstkanker)
  • Brandwonden
  • Hazenlipcorrectie
  • Littekens na een ongeval
  • Littekens na een haartransplantatie
  • Vitiligo (dient 4 jaar stabiel te zijn)
  • Wijnvlek

 

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan hieronder het vrijblijvende medische consult: