Permanente make-up voor mannen

 

Baard; Ook mannen kunnen ook profiteren van PMU. Door middel van pigmentatie is er de mogelijkheid om wenkbrauwen, ogen en zelfs baarden, te verbeteren. Baardpigmentatie is een populaire PMU-behandeling voor mannen die een vollere en meer gedefinieerde baard willen bereiken. Door het pigment af te stemmen op de haarkleur kan PMU een natuurlijk ogende baard creëren die de gelaatstrekken van het individu aanvult. Deze behandeling is vooral nuttig voor mannen met een vlekkerige of ongelijkmatige baardgroei. 

 

Wenkbrauwen; Bij ieder gezicht zijn de wenkbrauwen  bepalend voor de uitstraling. Met pmu kunnen we, waar nodig, de wenkbrauw opvullen, de vorm aanpassen of voller maken. Dmv de hairstrokes/haartjes techniek is het resultaat zeer natuurlijk. Tevens kunnen bepaalde plekjes of gaatjes ook mooi opgevuld worden met de poedertechniek (powderbrows). 

 

Eyeliner; De eyeliner voor mannen wordt ook vaak een 'guyliner' genoemd. Bij deze behandeling werken we op een andere manier dan bij de standaard eyeliner. We accentueren de oogopslag van de man door het zetten van kleine puntjes. Hiermee intensiveren we de wimperrand, zonder dat er een strakke lijn geplaatst wordt.

 

Scalp; PMU kan ook worden gebruikt als correctieprocedure voor littekens en haaruitval. Microhaarpigmentatie (MHP), ook wel hoofdhuid/scalp pigmentatie of tricopigmentatie genoemd, is een behandeling die dunner wordend haar en kale plekken effectief kan behandelen. (deze behandeling is niet chirurgisch). De behandeling omvat het pigmenteren van minuscule puntjes op de hoofdhuid om het uiterlijk van haarzakjes na te bootsen, waardoor de illusie ontstaat van een vollere haardos. MHP kan ook worden gebruikt om littekens na een haartransplantatie te camoufleren, waardoor een naadloze en natuurlijk ogende haarlijn ontstaat. Deze behandelingen bieden een langdurige oplossing voor haaruitval en littekens, waardoor er geen tijdelijke oplossingen zoals haarstukjes of concealers nodig zijn. Met PMU en MHP kunnen mannen hun natuurlijke uiterlijk terugkrijgen en zich zelfverzekerder voelen in hun vel. 

 

PMU bij Alopecia areata

Alopecia areata is een ziekte van de haarwortels waarbij plaatselijke kaalheid ontstaat. Op deze plekken vallen (vrijwel) alle haren uit, terwijl de huid eromheen een normale haargroei heeft. 

Voor mensen met alopecia is PMU dus een zeer waardevolle uitkomst. Wanneer de wenkbrauw helemaal of voor een groot deel verdwenen is, is tekenen een lastig klusje en tevens geeft dit een minder natuurlijk resultaat. Door middel van de hairstrokes techniek kunnen we een natuurlijke wenkbrauw pigmenteren. 

Bij de mannen wenkbrauw is het zeer van belang om goed te kijken naar de vorm. Deze is namelijk heel anders dan bij de vrouw.