henna brows

Henna brows is het verven en stylen van de wenkbrauwen.

Het voordeel van henna is, dat het ten opzichte van wenkbrauwen verven ook de huid verft. Doordat de huid meekleurt lijken de wenkbrauwen voller en hoef je deze dus niet bij te werken met make-up. De henna behandeling zorgt voor een strakkere vorm en vollere wenkbrauwen. Onder stylen verstaan we; browsmapping (het voortekenen), vorm geven aan de wenkbrauwen, harsen/waxen en epileren. 

Henna is ook zeer geschikt voor wie twijfelt over powderbrows. Probeer het eerst eens met henna!

 

Voorzorg

Het is bij de henna behandeling van belang dat de huid goed ontvet wordt, je mag daarom van tevoren de wenkbrauwen scrubben, zodat de dode huidcellen weg zijn. Op deze manier pakt de henna extra goed op de huid. De henna die gebruikt wordt kan intens van kleur zijn maar ook heel geschikt wanneer je blond bent. Hoelang de henna blijft zitten varieert per persoon en wordt beïnvloed door hoe intensief de huid wordt gereinigd maar is ook afhankelijk van jouw huidtype. Gemiddeld zit de henna tot 14 dagen op de huid en tot 6 weken op de wenkbrauwharen.

 

 

Nazorg

24-48 uur na de behandeling niet in contact komen met water. Tevens geen olie, crèmes of reinigingsproducten op de wenkbrauwen aanbrengen. 

 

De voordelen

Geen wenkbrauw make-up meer nodig.

Goed alternatief voor mensen die permanente make-up (nog) niet aandurven.

Veilige en duurzame producten

Geurloos, geen ammoniak

 

Wanneer is een henna behandeling niet mogelijk

Bij zwangerschap

Alopecia

Chemotherapie

Overgevoeligheid voor henna

Allergie voor walnoten

Allergische reactie op haarverf

Wanneer er recent een chemische kleuring gedaan is (binnen 2 weken)       

 

Let op: wanneer je weinig wenkbrauwhaartjes hebt verdwijnt de henna snel van je huid en dat is zonde van de investering.

 

Het is een uitzondering maar het kan voorkomen dat er een Henna allergie optreed. Henna is een natuurlijk product, vrij van zware metalen, ammoniak en waterstofperoxide. Daardoor is het risico op een bepaalde vorm van allergie zeer laag. Mocht er toch een reactie optreden na de behandeling, adviseren wij om contact op te nemen met uw huisarts. Deze zal een zalf voorschrijven waardoor de irritatie en reactie snel afneemt.